muslimsk tørklæde horsens pigerne

for Filosofi og Videnskabsteori på Aalborg Universitet og tillige oplægsholder ved en konference samme sted på torsdag om netop det muslimske tørklæde. Flertallet af muslimske mænd i Danmark tillægger det dog ikke ret stor betydning, om deres hustruer bærer tørklæde. Det påvirker hendes selvforståelse, så det er i virkeligheden et psykoseksuelt overgreb, der mærker hende for livet. I nogle af fortællingerne om profeten Muhammed er der anvisninger om kvindens klædedragt. Gud er tilgivende og barmhjertig. Talen refereres i artiklen Søvndal angriber tørklædet i Politiken.

Videos

Beauty HorseN. De må kun fremvise deres pryd for deres ægtemænd, deres fædre og deres svigerfædre, deres sønner og deres ægtemænds sønner, deres brødre og deres brødres og søstres sønner, deres kvinder, deres slavinder, deres mandlige tjenere uden kønsdrift og børn, der intet ved om kvinders private. Det samme har integrationskonsulent Manu Sareen oplevet: "Jeg har haft muslimske forældre, som har ringet til mig og sagt: Min datter er begyndt at gå med tørklæde, og det vil jeg ikke have fortæller han. Mange muslimer mener, at kvinder bør dække deres hår. Denne grund er dog nok mere udbredt i muslimsk dominerede lande, hvor det at bruge tørklæde er almindeligt udbredt, end det er i for eksempel Danmark, hvor især yngre muslimske kvinder ofte forklarer, at deres beslutning om at gå med tørklæde er et meget bevidst. Ofte forklarer de den religiøse anbefaling med, at håret er en del af kvindens skønhed, som hun ikke bør dele med hvem som helst, men reservere til sin ægtefælle. Tørklædet signalerer: Jeg er muslim og kan ikke gifte mig med en indfødt dansk mand medmindre han konverterer til islam og lover, at børnene skal opdrages islamisk.

Videos

Cam x Cam cibersexo por Facebook Gratis agregame.

Muslimsk tørklæde horsens pigerne - Muslimsk debattør

For det andet: At bære det muslimske tørklæde handler om langt mere end den enkelte kvindes individuelle valg af påklædning. Så der er intet i islam med, at en kvinde ikke må arbejde siger Rukhsar Asif. I en kronik i Politiken. Med baggrund i tørklædebrug på verdensplan kan det dokumenteres, at tørklæder er udtryk for et menneskesyn præget af mandens dominans og kvindens underkastelse. For det første vil valget kun være frit, indtil islamisterne kommer til magten. »Da jeg som tiårig begyndte at studere Koranen, gik det op for mig, at meget af det, som visse folk forbinder med islam, slet ikke er islam. Det er tiende gang i løbet af interviewet, at den 19-årige muslimske pige fra Taastrup bruger sin religion til at argumentere for, hvorfor kvinder og mænd er lige. Når man tager et kors eller en davidsstjerne om halsen, er det for at signalere, at man hører til en tro. Også en undersøgelse foretaget blandt muslimske kvinder med tyrkisk baggrund i Tyskland viser, at et flertal af de tørklædebærende kvinder har taget det på af egen fri vilje. Men for det første er islam ikke kun religion, men politik forklædt som religion. Religion som løftestang, helt så kategorisk vil Rukhsar Asif ikke udtrykke det. Nogle bruger det ligefrem til at gøre oprør mod forældrene, siger Manu Sareen, og det kan sammenlignes med alle mulige andre former for ungdomsoprør. Træt af forestillingen om hjælpeløse ørkenprinsesser, der sidder låst inde i ghettoen, hvor de ikke har andet at give sig til end at lave mad og føde børn. Tilsløringen giver sig mere og mere ekstreme udtryk. Det er netop det, 22-årige Diyar Kashlook mener: At politikere og samfundsdebattører skal lære at se forskellighederne mellem kulturerne som en styrke frem for et problem. Spørgsmålet er bare: Er det kulturer, vi ønsker på sigt skal erstatte vores egen? Diyar Kashlook bliver tydeligt irriteret, da hun hører vinklen om ungdomsoprør og frigørelse blandt unge muslimske kvinder. 17/5) argumenterer Clara Kjeldbjerg Mathiasen for, at retten til at bære tørklæde er en dansk kerneværdi forankret i Grundlovens 67: »Borgerne har ret til at forene sig i samfund for at dyrke Gud på den måde, der stemmer med deres overbevisning. Nogle bærer tørklæde, fordi de mener, at det gør dem mere frie. Hun fortæller, at mange af pigerne er trætte af, at omverdenen tror, de har fået tørklædet tvunget på af deres forældre: "De konflikter med forældrene, jeg oplever, går snarere den modsatte vej: Forældrene er kede af, at deres piger tager tørklæde. Og så er de en del af en ung generation af nydanske piger, som insisterer på, at nøglen til et mere lige og friere liv, end deres mødre havde, ligger gemt i islam.

på Muslimsk tørklæde horsens pigerne

Hvad synes du?

Bemærk: Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort